Zo sta jij na Carnaval niet in het rood

Alle remmen los met carnaval: biertjes drinken, biertjes uitdelen en investeren in een outfit die na 3 dagen niet meer schoon te krijgen is. Carnaval is vaak een hele gezellige, maar ook een dure periode. Wil jij feesten maar niet je bank breken? Check dan onze tips!

🕔 5 min leestijd

DIY-outfit

Alaaf! Nog een paar dagen en dan is het zover. Heb jij je outfit nog niet ready? Investeer dan niet in carnavalsoutfits van grote ketenen, want daar betaal je makkelijk 6 tientjes voor. Heb je al overwogen om zelf een outfit te maken? Met een aantal simpele onderdelen van winkels zoals de Action en SoLow knutsel je zo een outfit in elkaar. Kijk eens door je kledingkast en zoek naar kledingstukken die je kan combineren. Zo ben je niet alleen goedkoper uit, maar heb je ook een unieke look!

Een goed begin is het halve werk…

Jezelf helemaal bezatten in de stad en achteraf een pizza naar binnenwerken bij het cafetaria kost veel geld, dus ook daar kan je op besparen. Zorg dat je niet alle drankjes in de stad hoeft te doen, maar dat je al thuis bent begonnen. Dit scheelt je weer wat biertjes in de stad. En hoewel die pizza, kapsalon of pita kaas in de stad ontzettend lekker is, kan je thuis ook goede snacks maken. Zorg dus dat je genoeg lekker eten in huis hebt, zodat je na je carnavalsdag thuis kan eten.

Zoek naar gratis evenementen

Veel steden organiseren gratis evenementen tijdens carnaval. Zo hoef je geen entree te betalen en ben je verzekerd van een leuke avond. Doe wat onderzoek naar wat er bij jou in de buurt gebeurt en maak daar gebruik van. Het is een leuke manier om deel te nemen aan de festiviteiten zonder een cent uit te geven.

Pak de fiets

Investeer niet in dure taxi’s, maar ga op zoek naar goedkopere vervoersopties. Vraag je ouders om te rijden, pak de fiets of ga te voet. Scheelt toch weer een paar tientjes

Het allerbelangrijkste: geniet

Carnaval is voor veel Zuiderlingen hèt feest van het jaar, dus ben niet teveel met geld bezig. Het allerbelangrijkste is dat je het leuk hebt. Hoewel deze tips je wat kunnen helpen, moet je vooral bezig zijn met genieten. En schrik je van je bankrekening na de carnavalsdagen? Dan staat JAM altijd voor je klaar om snel, leuk en veel geld te verdienen.

Share deze pagina: