Wist je dat...

Er heersen nogal wat onduidelijkheden en misvattingen over werken via een uitzendbureau of werken via JAM specifiek. Zo kost werken via JAM geen geld en verdien je ook niet minder dan medewerkers die vast in dienst zijn bij een bedrijf. In dit artikel krijg je antwoord op al je vragen over het werken via een uitzendbureau!

wist je dat?
🕔 5 min leestijd

… als je via JAM werkt je nooit minder verdient dan medewerkers die bij het bedrijf in vaste dienst zijn?

Dit wordt ook wel de “inlenersbeloning” genoemd. Vanaf 2015 is elk uitzendbureau verplicht om deze regel na te leven. De inlenersbeloning is er op gericht dat jullie hetzelfde salaris verdienen als de andere personeelsleden van het bedrijf (die dezelfde werkzaamheden uitvoeren) waar je aan de slag gaat. De inlenersbeloning is wettelijk vastgelegd om het verschil tussen uitzendkrachten en vaste medewerkers tegen te gaan.

... werken via JAM jou geen geld kost? 

Er wordt nog wel eens gedacht dat werken via JAM geld kost. Dat is absoluut niet waar! Het aanmaken van een account is helemaal gratis en ook de hulp die je van ons krijgt als we samen met jou gaan zoeken naar een geschikte baan kost jou niks. Zodra ja aan het werk bent gegaan en je hebt geld verdient, is dit ook helemaal van jou. Kortom, werken via een uitzendbureau kost jou €0,-! Je verdient er juist geld mee ;)

… als je via JAM werkt dat je zelf je beschikbaarheid mag doorgeven en je dus altijd zelf bepaalt wanneer je werkt?

Als je een eigen account hebt aangemaakt kun je alles makkelijk en overzichtelijk bijhouden. Zo kun je via je account ook doorgeven wanneer je graag wilt werken. Ga je bijvoorbeeld binnenkort op vakantie of heb je het even erg druk met school? Geef dan door dat je voor een bepaalde tijd even niet beschikbaar bent. Heb je vakantie of bijvoorbeeld een tussenjaar en wil je juist extra werken? Geef dan via je account door hoe vaak je graag zou willen werken. Zo heb je dus eigenlijk zelf altijd je eigen rooster in handen!

… als je via JAM werkt je aan de slag kunt bij bedrijven waar je anders lastig binnen komt?

Werken de meeste van jouw vrienden bij de plaatselijke supermarkt? Of staan ze elke ochtend om 6:00 uur op om krantjes te gaan gooien in de wijk? Bij JAM kijken we verder dan de standaard banen. Samen met jou kijken we waar je interesses liggen, wat je eventueel graag zou willen leren en waar je graag aan de slag zou willen gaan. Door ons contact met meer dan 1000 bedrijven in de regio, kunnen we jou voorstellen aan bedrijven waarbij het lastig is om op eigen houtje binnen te komen. Zo kun jij dus beginnen bij een bedrijf dat helemaal voldoet aan jouw wensen! En dat is ook nog eens erg goed voor je cv ;)

… als je via JAM werkt je boven het Wettelijk Minimum Loon verdient?

Bij de meeste banen verdien je als je jong bent vaak het minimumloon. Als je via JAM werkt verdien je bijna alle gevallen boven het minimumloon. Dat betekent leuk werk samen met leuke collega’s, en ook nog eens meer verdienen dan normaal!

… als je via JAM werkt je werkervaring op kan doen bij verschillende bedrijven bij jou in de buurt?

Weet jij nog niet helemaal zeker waar jouw interesses liggen en wat je later zou willen doen? Via ons kun je werkervaring opdoen bij verschillende bedrijven bij jou in de buurt. Zo kun je één dag aan de slag gaan op kantoor bij een grote multinational, de volgende dag aan de slag bij een gezellig ontbijtzaakje en de week erna meehelpen als hovenier bij het aanleggen van een nieuwe tuin. Weet jij wel al waar je naar op zoek bent? Dan is een vaste bijbaan bij een gaaf bedrijf natuurlijk ook mogelijk!

 

... het nog geen 5 minuten kost om een gratis account aan te maken?

Door een gratis account aan te maken kan jij profiteren van alle feiten die hier boven staan. Zodra je een account hebt aangemaakt gaan wij voor je op zoek naar een leuke (bij)baan voor jou in de buurt. We zullen dan ook zo snel mogelijk contact met je opnemen om samen te kijken naar wat voor een (bij)baantje bij jou zou kunnen passen. Maak hier je gratis account aan en hopelijk spreken we je snel!
  

 

Share deze pagina: