De voordelen van remote werken

Remote werken... chill! Maar wat zijn de voordelen?

🕔 3 min leestijd

Hoi! Ik ben Nikki, Marketing Specialist bij JAM. In juni 2022 kreeg ik van mijn werkgever de kans om mijn professionele droom te verwezenlijken: remote werken vanuit het buitenland! Ik kom zelf al jaren in Valencia en het leek mij geweldig om te ervaren hoe het zou zijn om vanuit deze mooie stad mijn werk te doen. In deze blog vertel ik jullie graag over de voordelen die ik tijdens mijn periode van remote werken heb ervaren.

Nieuwe omgeving, nieuwe inspiratie

In de marketingbranche is het belangrijk om continu geïnspireerd en creatief te blijven. Dat is nodig om te kunnen blijven innoveren en optimaliseren. Een nieuwe omgeving draagt daar zeker aan bij! En waar je remote gaat werken, maakt niet zo heel veel uit. Bijvoorbeeld een knus huisje in Nederland aan zee of in een zonovergoten appartement aan de Spaanse costa. Ik heb ervaren dat een nieuwe werk- en leefomgeving écht even een nieuwe kijk geeft op de dingen waar je dagelijks mee bezig bent. Het trekt je even van je vertrouwde bureaustoel af en zorgt voor een klein beetje afstand (een soort helicopter-view), waardoor je zaken met een frisse blik kan bekijken. 

Nieuwe content voor op socials

Als Marketing Specialist is remote werken in het buitenland natuurlijk dé perfecte situatie voor vette nieuwe content. Denk aan Instagram stories, reels, LinkedIn posts, TikToks en blogs (net zoals deze!). Remote werken is een trending topic, waar veel naar gezocht en gekeken wordt. Het is dus de perfecte kans om ook jouw ervaringen te delen en een nieuw bereik te creëren op diverse kanalen.

Minder spoedjes en klusjes

Misschien herken je het wel: collega’s aan je bureau met even een vraag, een klein klusje, een spoedje, hulp. Begrijp me niet verkeerd, ik help ze altijd met veel plezier! Maar er gaat stiekem ook veel tijd in zitten en je bent weer even afgeleid van waar je mee bezig was. Als je remote werkt is deze drempel wat groter en worden je collega’s eigenlijk gedwongen om eerst na te denken of ze het zelf op kunnen lossen. Hierdoor heb ik meer tijd ervaren om wat grotere klussen op te pakken, projecten die al een tijdje vooruitgeschoven waren of om gewoon eens de tijd te nemen om over bepaalde processen na te denken.

Meer energie

Ten slotte (en misschien wel de belangrijkste) heb ik persoonlijk meer energie ervaren tijdens mijn remote periode! Thuis heeft denk ik iedereen wel te maken met de dagelijkse sleur: je gaat naar werk, je gaat naar huis, je kookt, ploft op de bank en je gaat naar bed. Als je je laptop vanuit je remote locatie dichtklapt aan het eind van de werkdag, dan begint pas jouw dag! Ik heb veel mooie wandelingen gemaakt, ben lekker naar het strand geweest, heb terrasjes gepakt, gewinkeld, etc. Je zou misschien denken dat dit energie kost, maar je krijgt er juist veel meer energie van! Na een leuke middag en avond was ik de volgende dag weer helemaal opgeladen voor een nieuwe werkdag!

 

Share deze pagina: