Tips & Tricks voor het online werven van personeel #1

In deze reeks mini-blogs geven wij verschillende tips die u helpen bij het zoeken naar geschikt personeel. In deze eerste blog meer informatie over de Werken-bij website, een online platform waar vacatures geplaatst kunnen worden en sollicitaties kunnen worden verwerkt.

🕔 4 min leestijd

Tegenwoordig is online dé plek waar uw potentiële nieuwe werknemers te vinden zijn. Niets nieuws waarschijnlijk. Maar er zijn ontelbare bedrijven die online op zoek zijn naar nieuw personeel, dus hoe valt uw bedrijf op tussen de rest? En hoe komt u bij precies die kandidaten terecht waar u naar op zoek bent?
 
In deze eerste blog leert u hoe u uw bedrijf online beter zichtbaar kunt maken om nieuw en kwalitatief personeel aan te trekken. De afgelopen jaren hebben wij veel ervaring opgedaan hoe we de juiste kandidaten kunnen bereiken, maar andersom ook hoe we onze doelgroep juist naar ons kunnen leiden. Deze expertise willen wij graag met u delen om u te helpen bij het zoeken naar geschikt personeel! Hierbij zal elke maand een andere tip met u worden gedeeld.

Werken-bij website

De eerste stap die u zal helpen bij het aantrekken van geschikte kandidaten is het opmaken van een Werken-bij website. De Werken-bij website van JAM is gemaakt in de software Recruitee. Via deze tool kunt u zonder programmaervaring een mooie website opmaken. Op deze website kunt u vervolgens ook vacatures plaatsen en sollicitaties verwerken. Afhankelijk van het aantal vacatures dat u wilt gaan plaatsen, kiest u een pakket met bijbehorende prijs.
 
Stap 1 - Begin met het maken van een werken-bij website. Dit is een aparte website welke u kunt gebruiken om bezoekers een indruk te geven hoe het is om bij uw bedrijf te werken. Maak hierbij gebruik van foto’s van de inrichting van uw bedrijf, maar ook van het team. Laat bezoekers ook weten wat uw bedrijf uniek maakt en waarom nieuwe medewerkers juist bij uw bedrijf moeten komen werken. De werken-bij website in Recruitee is mobielvriendelijk en kan ook geïntegreerd worden in uw eigen website. De website is ook gemakkelijk aan te passen in de stijl en kleuren van uw bedrijf en is makkelijk te onderhouden.
 
Bent u benieuwd hoe zo’n Werken-bij site eruit ziet? Klik hier!
 
Stap 2 - Plaats uw vacatures online. Via Recruitee kunt u eenvoudig vacatures opstellen en deze online plaatsen. Vervolgens kunt u de link naar deze vacature promoten op Social Media, zodat deze onder de aandacht komt bij uw doelgroep.

Stap 3 - Integreer Recruitee in de sollicitatieprocedure. Door alle sollicitanten via de werken-bij website te laten solliciteren, heeft u een eenvoudig overzicht van de kandidaten. Vergeet hierbij de chaos van alle e-mails, notities en meetings. Met Recruitee staat alle informatie rondom uw recruitment overzichtelijk in één systeem.


Stap 4
 - Misschien wel de belangrijkste: leer en optimaliseer. Recruitee heeft een speciale tool ingebouwd, waarmee u belangrijke cijfers en gegevens kunt inzien, zoals het aantal bezoekers, clicks, etc. Op basis van deze gegevens kunt u besluiten nemen met betrekking tot recruitment en kunt u zien welke vacatures binnen uw bedrijf het meest interessant zijn voor bezoekers.
 
Recruitee is ook op uw smartphone te downloaden als app, zodat u altijd en overal in contact staat met uw potentiële nieuwe werknemer. Hiermee vergroot u de kans om die nieuwe medewerker binnen te halen. Met de app bent u altijd up-to-date: ontvang push notificaties van de kandidaten en vacatures die je volgt en neem actie ongeacht waar je bent.
 
Wilt u meer weten over zo’n Werken-bij website? Klik hier voor meer info!
 
Voor het aantrekken van nieuw talent binnen onze eigen organisatie maken we nu een jaar gebruik van Recruitee. Sindsdien merk je gewoon dat ons sollicitatieproces een stuk soepeler verloopt en je kunt via de Werken-bij site een indruk geven van je organisatie voordat de kandidaat solliciteert. We merken dat we hierdoor beter matchende sollicitanten krijgen.” (Ruud Schippers, mede-oprichter JAMwerkt.nl)

Share deze pagina: