Review: Nathalie, studente Psychologie en een bijbaan in de keuken

Benieuwd naar wat andere studenten over JAM zeggen? Lees hier het verhaal van Nathalie, medewerkster keuken op Eindhoven Airport

🕔 5 min leestijd

Nathalie / Bijbaan / Medewerkster keuken
Eindhoven Airport


Mijn naam is Nathalie, ik ben 24 jaar en sinds de afgelopen zomer werk ik via JAM op Eindhoven Airport. Ik ben momenteel nog bezig met mijn HBO-studie Toegepaste Psychologie. Ik vind het belangrijk om naast mijn studie zo veel mogelijk verschillende ervaringen wat betreft werk op te doen om erachter te komen wat ik echt leuk vind. Zo heb ik voor de zomer bij de Mediamarkt gewerkt en ben ik in de zomervakantie naar Kreta gegaan om achter de bar te werken. Helaas ben ik eerder naar huis gekomen, omdat dit niet helemaal mijn ding was. Toen zat ik dus zonder werk.

Op het internet ben ik toen op zoek gegaan naar een andere bijbaan in Eindhoven en kwam terecht bij een vacature van JAM voor “zwembad toezichthouder”. Die baan leek mij erg leuk om eens uit te proberen en solliciteerde direct online. Al snel werd er contact met me opgenomen met de mededeling dat de functie helaas al vervuld was. Maar ze hadden misschien nog wel iets anders voor me, namelijk een baan in de horeca op Eindhoven Airport. Ik was meteen enthousiast en zei: “Is goed, doen we!”

Het ging allemaal zo snel, binnen één week kon ik al aan de slag. Ik had een account aan moeten maken en er werd een Skype-gesprek ingepland om kennis met elkaar te maken. Dat had ik nog nooit meegemaakt, maar vond ik wel erg fijn omdat ik zo niet helemaal naar het hoofdkantoor in Bladel hoefde te komen. Aan de andere kant vind ik een Skype-gesprek wel iets minder persoonlijk dan een echt kennismakingsgesprek, maar dat werd tijdens mijn eerste werkdag helemaal goed gemaakt.

Ik maakte kennis met Annemiek, locatiemanager van JAM op Eindhoven Airport. Nu wist ik ook wie er verantwoordelijk was voor de planning. Dat vond ik fijn! Samen hebben we alles nog een keer goed doorgenomen en ook gekeken naar mijn beschikbaarheid. De weken erna ben ik begonnen met heel afwisselende werkzaamheden: spoelkeuken, koffie, kassa en zaalwerkzaamheden. Dat was oké, maar niet helemaal mijn ding. Toen werd ik in de keuken geplaatst, waar ik pizza’s en pasta’s ging maken. Ik had nog nooit een bijbaan in de keuken gehad, maar ik merkte dat ik koken echt heel leuk vond. Dat heb ik toen ook aangegeven bij Annemiek en sindsdien sta ik alleen nog in de keuken. Super fijn!

In de tussentijd heb ik ook een pas gekregen, waarmee ik ook achter de douane mag werken. Daar ben ik achter de kassa begonnen bij Farm Coffee. Ondertussen mag ik ook de broodjes maken en binnenkort wordt ik ingeleerd voor de grill. Af en toe word ik ook ingedeeld bij de Bavaria Bar. Daar sta ik dan ook in de keuken.

Ik vind JAM echt een aanrader voor andere studenten. Er wordt goed rekening gehouden met je persoonlijke situatie. Ik ben bijvoorbeeld écht geen ochtendmens. Daarom word ik gelukkig ook alleen in de middag en in de avond ingepland. Daarnaast is het rooster sowieso erg flexibel: als ik op tijd aangeef dat ik een keer niet kan, is dat geen probleem. Ook als ik een extra dienst wil draaien is dat snel geregeld. Daarnaast vind ik het fijn dat mijn werkzaamheden zo afwisselend zijn. De ene keer maak ik pasta’s bij La Place, de volgende dag heb ik een kassadienst achter de douane en het weekend daarna sta ik in de keuken bij de Bavaria Bar. Zo leer ik veel nieuwe mensen kennen!

Ben jij op zoek naar een baan op Eindhoven Airport? Bekijk dan onze vacatures.

Share deze pagina: