''Wat ik vooral fijn vind aan JAM, is dat we de uren zelf niet door hoeven te geven''

Benieuwd naar wat andere bedrijven over JAMwerkt zeggen? Lees hier het verhaal van Christ Schippers van Gasterij 't Dorpsgenot.

🕔 5 min leestijd

Gasterij 't Dorpsgenot
Christ Schippers // Eigenaar


Mijn naam is Christ Schippers, ik ben eigenaar van Gasterij ’t Dorpsgenot en van het Geitenboerke. Bij Gasterij ’t Dorpsgenot werken we samen met JAM. We zijn een bezoekerscentrum en zijn iedere dag vanaf 09:00 open. Fietsers en wandelaars kunnen bij ons terecht voor informatie, parkeergelegenheden en een bak koffie.

Van maandag tot vrijdag vervullen we ook een zorgfunctie met de mensen van Severinus. We behalen dan niet altijd het optimale resultaat, maar het kostenplaatje is dan ook heel anders omdat we nauwelijks eigen personeel hoeven te plaatsen. Het leuke is wel dat we alles kunnen: doordeweeks hebben we een heel ander bedrijf dan in het weekend!

Samen met een team van vier leidinggevenden en 32 werknemers houden we de boel hier draaiende. Deze werknemers zijn verdeeld over drie uitzendbureaus. De uitzendkrachten zetten we vooral in tijdens de avonduren en in de weekenden. Van de drie uitzendbureaus is JAM de laatste die er bij is gekomen. Het is ook het enige uitzendbureau dat daadwerkelijk kandidaten aan ons levert, de andere twee bureaus zijn namelijk op payroll basis. Op een geven moment heeft Stijn ons benaderd met de boodschap dat hij een potentiële kandidaat voor ons had. We waren toen druk op zoek naar personeel, dus Stijn kwam precies op het goede moment. Achteraf blijkt dit een geweldige keuze te zijn geweest want ze doet het hier erg goed!

Dit was niet de eerste kandidaat die hier via JAM heeft gewerkt. Toen JAM net opgericht werd hebben we een aantal uitzendkrachten gehad die hier in de zomervakanties een handje kwamen helpen. Bovendien hebben we een jaar of twee geleden een kok gehad, die hier een half jaar vast heeft gewerkt.

Het systeem van JAM werkt goed en onze ervaring is tot nu toe positief. Kwalitatief is alles netjes en correct. Wat ik vooral fijn vind aan JAM ten opzichte van andere uitzendbureaus, is dat we de uren zelf niet door hoeven te geven. Bij de andere partijen met wie ik samenwerk, moeten we zelf de uren doorgeven. Omdat je van zo veel personeel de uren door moet geven, maak je wel eens slordigheidsfouten of typfouten. Bij JAM werkt het andersom en zet de werknemer zélf de gewerkte uren in het systeem. Zo heeft mijn dochter ook via JAM gewerkt en als die thuis kwam, moest ze zelf haar uren invoeren. In 99% van de gevallen gaat dit goed. Het komt wel eens voor dat een werknemer een kwartier te veel telt, maar dat kan ik als bedrijf dan ook nog afkeuren. In vergelijking met andere uitzendbureaus ben ik hier minder tijd aan kwijt en is daarnaast ook de kans op fouten veel kleiner!

Benieuwd wat wij voor uw bedrijf kunnen betekenen?
Bij JAMwerkt zijn we al jaren lang dag in dag uit bezig met de connectie leggen tussen jongeren, studenten & starters en bedrijven. Hierdoor hebben we door de jaren heen een groot netwerk opgebouwd wat bestaat uit meer dan 2.500 jongeren. Door hier een gratis bedrijfsaccount aan te maken kunt u met uw bedrijf ook profiteren van de diensten die we aanbieden. 

Share deze pagina: