Review: Freek, horecamedewerker op Eindhoven Airport

Benieuwd naar wat andere jongeren over JAM zeggen? Lees hier het verhaal van Freek, horecamedewerker op Eindhoven Airport.

🕔 4 min leestijd

Freek / horecamedewerker
Eindhoven Airport

Mijn naam is Freek, ik ben net 16 jaar geworden en werk nu iets meer dan een jaar via JAM op Eindhoven Airport. Hier ben ik werkzaam in alle drie de concepten die Vermaat uitbaat: La Place, de Cloudclub én The Bar.

Toen ik hier één jaar geleden begon was dit mijn eerste baantje. Een vriend van me was toen al werkzaam op Eindhoven Airport via JAM en die was erg te spreken over zijn baantje. Ik had me hier dus ook voor ingeschreven en twee dagen later kreeg ik een WhatsApp berichtje van Annemiek. Nog geen drie dagen later kon ik al op gesprek komen en voordat ik het wist kon ik daadwerkelijk beginnen!

Hiervoor had ik gesolliciteerd bij een supermarkt, omdat ik dan al op mijn 14e kon beginnen. Ze hadden me toentertijd echter niet nodig. Toen ik eenmaal een aantal weken werkzaam was bij JAM, belde deze supermarkt met de vraag of ik toch wilde komen werken. Het leek me geen probleem om twee baantjes te hebben, dus ben ik naast Eindhoven Airport ook daar aan de slag gegaan.

Dit heb ik precies de inwerkperiode van zes weken volgehouden. Na vier weken vond ik het baantje bij de supermarkt al verschrikkelijk en ik ging met veel tegenzin naar mijn werk toe. Ik moest hard werken en had nauwelijks contact met de klanten en mijn collega’s. De werkdruk was, in vergelijking met Eindhoven Airport, erg hoog en als ik over moest werken kreeg ik dat niet uitbetaald. Omdat ik het op Eindhoven Airport wel heel erg naar mijn zin had, heb ik toen vrij snel besloten om mijn baantje bij de supermarkt op te zeggen.

Ik heb hier nog geen seconde spijt van gehad en ga hier met veel plezier naar mijn werk toe. Het liefst sta ik achter de bar op Airside omdat ik zelf best wel een sociaal persoon ben. Ik houd er van om in contact te staan met de gasten. Als je achter de bar aan het tappen bent voor de gasten knoop je zelf al vrij snel een gesprek aan of doen de gasten dat met jou, dat vind ik erg leuk aan mijn werk. Bovendien komen hier natuurlijk gasten uit allerlei verschillende landen, waardoor ik ook aan mijn talenkennis kan werken. Ik heb best wel een talenknobbel en dus kan ik in het Nederlands, Engels en Duits met de gasten communiceren. Ik leer hier veel van én vind het erg leuk!

Toen ik op Eindhoven Airport begon, liep ik er wel tegenaan dat de werkzaamheden voor een 15-jarige vrij beperkt waren door de wet. Ik mocht bijvoorbeeld eigenlijk maar één dag in het weekend werken en ooit een paar uurtjes ’s avonds, terwijl ik wel vaker wilde werken. Bovendien wilde ik ook graag achter de bar en de kassa staan, maar dat mocht niet in verband met mijn leeftijd. Zodra ik 16 werd gaf ik dan ook aan waar mijn voorkeur naar uit ging. Annemiek luisterde echt naar me en zet me nog altijd bij de taken die ik het leukst vind, dat vind ik heel fijn aan JAM. Er wordt soepel omgegaan met je wensen.

Al met al zou ik JAM zeker aanraden bij andere jongeren. Het communiceren via WhatsApp heb ik als heel fijn ervaren. De communicatie gaat heel snel en met name via WhatsApp vind ik zoveel fijner dan via e-mail. Het is ook heel fijn om met andere jongeren te werken die even oud zijn als jij, dat heb je via JAM. Ik heb hier zelf ook al twee vrienden aangedragen!

Lijkt het jou ook leuk om op Eindhoven Airport te werken? klik hier voor meer informatie!

Ik wil werken op Eindhoven Airport

Share deze pagina: