"Onze uitzendkracht bevalt uitstekend: de kans is groot dat we haar een fulltime contract aanbieden"

Benieuwd naar wat andere bedrijven over JAM zeggen? Lees hier het verhaal van Johan van Bakel van Coppens Groep.

🕔 3 min leestijd

COPPENS GROEP.
Johan van Bakel // Bedrijfsleider productie


Hallo, mijn naam is Johan van Bakel en ik ben werkzaam als bedrijfsleider productie bij Coppens Groep. Ik ben hier twee jaar geleden gestart als projectleider van zowel een organisatorisch als logistiek verbetertraject. Die projecten lopen nog steeds, maar daarnaast heb ik nu ook de dagelijkse leiding over de productieafdeling. Momenteel zitten we, wat betreft HR-werkzaamheden, in een overgang waardoor de verantwoordelijkheid over het personeel bij de bedrijfsleiders neergelegd is, waar ik er één van ben.

Coppens Groep bestaat uit drie verschillende bedrijven. Coppens Agri-techniek concentreert zich op de rundveehouderij waar ze melkwinning systemen verkopen, monteren en onderhouden. Ook doet deze tak de volledige rundveehuisvesting. Het tweede bedrijf en de rode tak van Coppens Groep is Stal-techniek, deze leveren, monteren en onderhouden huisvesting voor de varkenshouderij. Het derde bedrijf is Coppens Metaal-techniek, zij zijn toeleverancier voor de industriële sector.

Het verbetertraject is in eerste instantie gestart om het bedrijf klaar te maken voor de toekomst. In het verleden is het verloop van personeel minimaal geweest maar er zijn een aantal werknemers die tegen een pensioengerechtelijke leeftijd aan lopen. Deze werknemers bezitten een bak aan kennis welke overgedragen dient te worden. Ook zit ons bedrijf in een groeifase. Dit zorgt automatisch voor een behoefte aan nieuw personeel.

Mijn vorige werkgever maakte ook gebruik van JAM. Hij was hier erg positief over en daarom heb ik ook hier JAM ingeschakeld. Ik weet dat we bij mijn oude werkgever in eerste instantie alles met buitenlandse krachten deden. Dat ging wat minder goed: de kwaliteit en flexibiliteit van dat uitzendbureau is niet te vergelijken met een bureau als JAM. Je gaat dan vanzelf naar andere mogelijkheden kijken. JAM was er daar één van.

De reden dat we ook bij Coppens Groep voor JAM hebben gekozen, is dus door mijn positieve eerdere ervaringen, maar ook omdat ze op korte termijn goede kandidaten konden leveren. Het contact met JAM was heel laagdrempelig, dat sprak me meteen aan. Aanvankelijk werd JAM geschetst als een platform, waar je een opdracht op zet en wacht tot er een kandidaat interesse heeft. Persoonlijk heb ik daar nog nooit echt gebruik van gemaakt. Maar dat ligt misschien aan de luiheid van mezelf. Ik ben iemand die opbelt en zegt wat hij nodig heeft. Tot nu toe heeft JAM daar altijd heel goed op in kunnen spelen.

Momenteel werkt er maar één persoon vanuit JAM bij Coppens Groep. Met kerst hebben we meerdere kandidaten in dienst gehad om de drukte op te vangen en de telling te doen. Dit waren allemaal prima medewerkers die hun taken goed uitvoerden. De persoon die hier nu nog steeds werkzaam is bevalt uitstekend. Ze bevalt zelfs zo goed dat de kans groot is dat we haar een fulltime contract aan zullen bieden. 

Ik zou JAM zeker aanraden bij andere bedrijven. Het contact is echt Kempisch: laagdrempelig en heel flexibel.

Bent u ook op zoek naar een flexibele studentenpool om tijdelijke drukte op te vangen? Of bent u op zoek naar vaste versterking binnen uw team? U bent altijd welkom voor een kop koffie om de mogelijkheden te bespreken!

Share deze pagina: