Joris, de woordenprins van de Peel

Benieuwd naar de gezichten achter JAM? In deze reeks zult u ze beter leren kennen! In deze derde blog gaat de aandacht naar Joris Raaijmakers, regiomanager Helmond - De Peel.

🕔 5 min leestijd

Hij loopt iets na half 9 snel naar zijn plek toe. Nors en bedrukt klinkt het woord ‘goedemorgen’. Het verkeer zat waarschijnlijk weer niet mee. Snel gaat hij zitten. Hij wrijft een keer door zijn volle rode baard. Dan kijkt hij voor het eerst op zijn opengeklapte laptop. Iedereen is weer lekker aan het werk, geen ziekmeldingen vandaag. Hij knikt goedkeurend naar zijn collega’s en lacht een keer. Het is tijd voor een bekse koffie.
 
Joris Raaijmakers is nu ruim 2 jaar werkzaam als Regiomanager van de omgeving Helmond-de Peel. Na een lastige beginperiode loopt nu alles op rolletjes. Joris richt zich vooral op starters en de grotere MKB-bedrijven in zijn regio. Door zijn brede woordenschat kan hij zich in deze markt uitstekend verkopen en boekt hij nog steeds zeer veel progressie en terreinwinst ten opzichte van concurrenten.
 
Met zijn vocabulaire is ongetwijfeld ook meteen zijn grootste kracht genoemd. Joris houdt ervan om te spelen met taal. Zo probeert hij iedere dag om een nieuw woord toe te voegen aan zijn repertoire en kan hij je verbluffen met de woorden die hij gebruikt.
 
Zo hadden we het laatst met Joris over de alliteratie in de naam van Denzel Dumfries na zijn transfer van Heerenveen naar PSV. Niemand op het JAM-kantoor begrijpt wat hij daar dan mee bedoelt, maar dit blijkt dus een soort stafrijm te zijn wat ook veel wordt gebruikt bij stripfiguren zoals Donald Duck, Mickey Mouse of Willy Wortel. Hoe interessant dit ook klinkt, het gaat natuurlijk nergens over. We konden er daarom ook weer hard om lachen.
 
Krijg je ook al zin om een bekske koffie te gaan drinken met Joris om te gaan kijken of jij hem en zijn idiolect wel kan volgen? Schrijf je snel in op onze website www.jamwerkt.nl bij de regio Helmond-de Peel en je ontvangt binnen afzienbare tijd een uitnodiging van Joris. Misschien heeft hij zelfs wel een leuk baantje voor je in het verschiet...

- Steven Spooren, regiomanager de Kempen

Share deze pagina: