Hoe vind je een studentenkamer?

Jij wil zo snel mogelijk een studentenkamer vinden, maar hoe? Wij delen onze beste tips!

studentenkamer zoeken
🕔 5 min leestijd

Yes! Je gaat op kamers, gefeliciteerd! En nu wil jij zo snel mogelijk een studentenkamer vinden, maar hoe? Wij delen onze tips

Gebruik je netwerk

De allerbelangrijkste tip is om je netwerk te gebruiken. Laat je omgeving weten dat je op zoek bent naar een kamer. Schakel je vrienden, familie, collega’s, buren etc. in om je te helpen. Maar blijf niet netwerken binnen je eigen kring, want zelfs in de club of kroeg kan je iemand tegenkomen die je kan helpen. Ga bijvoorbeeld een avondje op stap in de stad waar jij wil gaan wonen en wellicht raak je in gesprek met iemand die je kan helpen! Zo kom je aan een kamer én heb je je eerste vrienden in die stad al gemaakt. 

Woonsites

Daarnaast zijn er talloze websites waar jij je studentenkamer kan vinden. Hier onze aanbevelingen:

  • www.kamer.nl

  • studentenkamers.nl

  • rooming.nl

  • kamertje.nl

  • studentenwoningweb.nl

  • kamernet.nl

Let op: deze websites vragen vaak een (kleine) vergoeding.

Facebook groepen

Facebook, waarschijnlijk maak jij er niet heel veel gebruik meer van, maar je zal vast nog wel een account hebben. Op Facebook zijn er namelijk super veel groepen waarin je kunt zoeken naar een kamer. Plaats een bericht en geef aan dat je op zoek bent naar een kamer. Maak het bericht duidelijk, kort én creatief. Op deze manier zal je bericht meer opvallen.

Sluit je aan bij een vereniging

Nog een tip: sluit je aan bij een studentenvereniging. Naast dat je op deze manier snel nieuwe mensen leert kennen, kunnen zij jou vaak ook helpen aan een studentenkamer. 

Begin op tijd

Onze allerlaatste tip: begin op tijd met zoeken! Het kan flink tegenvallen en een hele zoektocht zijn. Als je op tijd begint, weet je zeker dat jij je plekje in jouw nieuwe stad gaat vinden!

Share deze pagina: