Het wettelijk minimumloon gaat vanaf 1 juli 2019 weer omhoog!

Per 1 juli 2018 zullen de wettelijke minimum (jeugd)lonen weer stijgen! Benieuwd naar wat dit betekent voor jou? Lees dan snel verder.

🕔 5 min leestijd

Goed nieuws: vanaf 1 juli gaat het wettelijk minimum jeugdloon weer omhoog! Ook al is het geen forse stijging, alle kleine beetjes helpen! De aanpassing zal overal en in elk bedrijf automatisch toegepast worden. Toch is het verstandig om op je eerste loonstrook eens goed na te kijken of alles goed is gegaan. Zo komen jij en jouw werkgever niet voor onaangename verrassingen te staan.

Waarom stijgt het minimumloon eigenlijk?

Dat heeft te maken met het feit dat de (algemene) kosten stijgen. Alles wordt steeds een beetje duurder. Inflatie speelt daarbij een grote rol. Inflatie is een stijging van het algemeen prijspeil. Als er sprake is van inflatie zijn de prijzen (gemiddeld) gestegen. Daardoor kun je met eenzelfde hoeveelheid geld minder goederen kopen. Inflatie zorgt er dus voor dat geld minder waard wordt. Daarom worden de minimumlonen twee keer per jaar aangepast: op 1 januari en op 1 juli. De loonstijgingen zijn beperkt, maar zijn wel belangrijk voor jou om te kunnen blijven doen en kopen wat je altijd al deed. 

Ben je benieuwd wat je nu gaat verdienen?

Als je jonger bent dan 23 jaar dan is het wettelijk minimum jeugdloon op jou van toepassing. Elke keer dat je jarig bent, kom je in een volgende schijf terecht en stijgt dus je minimumloon. Iedere werkgever is verplicht om minimaal het wettelijk minimum jeugdloon te hanteren. Bij overtreding van deze wet loopt de werkgever het risico op forse straffen. De hoogte van het minimum jeugdloon wordt gereguleerd door de overheid. Op basis van diverse maatstaven worden deze bedragen twee keer per jaar vastgesteld. Op 1 juli 2019 zullen de minimumlonen wederom stijgen. Zie hieronder het overzicht van deze nieuwe minimumlonen per leeftijd.

15 jaar         € 2,83 
16 jaar         € 3,26
17 jaar         € 3,73
18 jaar         € 4,72
19 jaar         € 5,66
20 jaar         € 7,55
21+ jaar       € 9,44

Vooral de leeftijden 19, 20 en 21+ gaan er dus flink op vooruit. Echter is het altijd per opdracht/vacature verschillend wat je betaalt krijgt, vanwege Inlenersbeloning. We kunnen je namelijk de garantie geven dat je altijd minimaal hetzelfde verdient als een medewerker met dezelfde werkervaring en leeftijd die direct bij het bedrijf in dienst is. 

Maak hier een gratis account aan en kijk wat we voor jou kunnen betekenen!

Share deze pagina: