Generatie Z droomt van een vaste baan waarbij ze veel geld kunnen verdienen

Gen Z droomt van de volgende dingen, lees ze snel!

🕔 5 min leestijd

In een vorig artikel heeft u kunnen lezen waar de Millenials naar op zoek zijn in een baan. Nu is het de beurt aan Generatie Z, de groep jongeren die geboren zijn na 1992. Motivaction heeft onderzoek gedaan naar waar deze Nederlandse jongeren nu echt naar op zoek zijn in een baan, in de toekomst en wat zij belangrijk vinden in het algemeen.
 
Een goed begin is het halve werk
93% van Generatie Z is nu al actief bezig om hun droombaan te bemachtigen. 64% wil dit bereiken door het volgen van een opleiding en 23% door praktijkervaring op te doen. Ze weten namelijk erg goed dat de vereiste ervaring erg belangrijk is.

Dreamjob
Wat ziet Generatie Z als de ultieme dreamjob? Voor 1/3e van de ondervraagden is dat een vaste baan bij een multinational. Een kwart wil later aan de slag als zelfstandig ondernemer. Het moet in ieder geval een plek zijn waar ze zich bezig kunnen houden met hun passie. 53% zou graag bij een bedrijf willen werken dat ook een steentje bijdraagt aan een betere wereld en 46% bij een bedrijf dat innovatief is. Wat Generatie Z voornamelijk belangrijk vindt is een baan met gezellige collega’s (84%) en een plek waar ze zichzelf verder als professional kunnen ontwikkelen (77%).

Verschil met Millenials
Waar Millenials fun boven cash verkiezen en meestal gaan voor losse en wisselende contracten, kiest Generatie Z liever een baan met zekerheid en aanzien. Ook is het voor meer dan de helft van Generatie Z erg belangrijk om veel geld te verdienen. 81% wil graag een baan waarin ze veel vrijheid hebben om het werk op hun eigen manier in te richten. Een 9 tot 5 baan is dan ook niet voor hen weggelegd, ze willen graag hun eigen werktijden bepalen.

Opoffering
Generatie Z is bereid om te verhuizen naar een andere stad voor de baan van hun dromen. Maar werk gaat voor hen niet boven álles. Liefde en vrienden gaan nog altijd vóór hun dreamjob.

Bent u op zoek naar jonge werknemers?
Dan kunnen wij u daarbij helpen! Wij weten hoe lastig en tijdrovend het voor bedrijven kan zijn om de juiste kandidaten te vinden. Wij hebben een database met ruim 2.500 jongeren en zijn dagelijks bezig om deze uit te breiden. Door hier geheel vrijblijvend een profiel aan te maken kunnen we samen kijken hoe wij van toegevoegde waarde kunnen zijn voor uw bedrijf.

generatie_z_infographic.png

Share deze pagina: