Geld verdienen met Netflix kijken? Zo ziet je dag eruit!

In deze reeks van droombanen (die écht bestaan!) lees je hoe een dag eruit ziet als... Netflix-tagger.

🕔 5 min leestijd

Geld verdienen door de hele dag in bed te liggen, Netflix te kijken en chips te eten. Het lijkt haast te mooi om waar te zijn. Helaas gaat het bij een baantje als ‘Netflix-tagger’ niet alleen maar om films kijken en niets doen maar het lijkt er wel een beetje op. Als betaalde filmkijker beoordeel je films en deel je ze in de juiste categorieën in. Zo weten de miljoenen gebruikers van de online streamingsdienst precies wat ze kunnen verwachten als ze een film openen.

In eerste instantie werden in 2006 de eerste taggers aangenomen als een experiment. Inmiddels zijn er al zeker 40 taggers actief over de hele wereld en dit aantal groeit naarmate Netflix zich uitbreidt.

De eisen waar je aan moet voldoen zijn niet erg hoogstaand; je moet gewoon veel van films weten. Bovendien moet je jezelf er op voorbereiden dat je vrienden en familie zich regelmatig af zullen vragen wat je nu eigenlijk doet en dat je dagelijks verzoekjes krijgt om een goede filmtitel door te sturen!

Dit is hoe een dag van een Netflix-tagger er ongeveer uit ziet:

08:00 – Je staat op en maakt je je klaar voor weer een dagje films kijken, hier hoort natuurlijk een grote kop koffie bij om zo de nodige cafeïne binnen te krijgen.
09:00 – Je ploft neer in je sofa – een noodzakelijk goed bij dit baantje – en zet beide TV schermen aan. Op het rechterscherm bevinden zich de gegevens die Netflix verzamelt, op het linkerscherm opent hij de titels van de films die hij vandaag moet kijken. Je start de eerste titel.
11:00 – Nadat je de eerste film hebt bekeken en beoordeelt neem je even een korte pauze. Het is belangrijk dat je gefocussed blijft tijdens je werk, daarom ga je tussen iedere film door even een wandeling maken door het park.
11:30 – Tijd voor film twee, dit keer een wat oudere. Je zet beide schermen weer aan en kruipt weer terug in je sofa.
13:30 – Ook de tweede film is bekeken en beoordeelt. Omdat je als Netflix-tagger ooit tot wel 10 uur per dag achter een schermpje zit, is het belangrijk dat je voldoende lichaamsbeweging meepakt en gewoon regelmatig eet. Daarom smeer je een boterham voor jezelf die je tijdens je wandeling door het park op kan eten.
14:00 – Tijd voor film drie van vandaag, dit is tevens de laatste.
16:00 – Zo, dat was het voor vandaag. Als Netflix-tagger heb je slechts een part-time baantje, maar wel een hele goede. Omdat je ‘werkdagen’ niet uit hele dagen bestaan heb je genoeg tijd om je op je andere hobby’s te focussen én kan je ondanks dat je zo veel op de sofa ligt ook iets aan sport doen om je lichaam in conditie te houden.

Ook op zoek naar een droombaan?
Dan ben je bij ons aan het goede adres! Een baan als Netflix-tagger ga je bij ons misschien niet vinden, maar we hebben wel hele toffe andere vacatures open staan. Door hier een gratis account aan te maken kan je profiteren van onze diensten en ons netwerk van meer dan 1.000 bedrijven. Eén van onze regiomanagers zal zo snel mogelijk contact met je opnemen om te kijken hoe wij jou aan je ideale job kunnen helpen!

Ik wil die droombaan!

Share deze pagina: