Deze 4 banen zijn het beste als je gestopt bent met je studie

Gestopt met je studie? Dan wil je waarschijnlijk iets nuttigs gaan doen met de tijd die je over hebt. Dit zijn de vier beste banen voor als je gestopt bent met je opleiding.

beste banen stoppen studie
🕔 4 min leestijd

Gestopt met je studie? Dan wil je waarschijnlijk iets nuttigs gaan doen met de tijd die je over hebt. Want de hele dag thuis zitten is natuurlijk ook niks. Lekker aan de slag, nieuwe mensen leren kennen, ervaring opdoen in de praktijk in plaats van in de schoolbanken én natuurlijk geld verdienen! We hebben hieronder de vier beste banen voor je opgesomd als je gestopt bent met je opleiding.

#4 Een baan in de techniek

Een baan in de techniek is niet voor iedereen weggelegd. Je moet wel handig en creatief zijn en in oplossingen kunnen denken. De technische branche is ontzettend breed en omdat er een groot tekort is aan personeel, zal je snel ergens aan de slag kunnen. Ook als je nog geen technische ervaring hebt, want door het tekort willen ze jou graag alles leren. Bij banen in de techniek hoef je niet alleen te denken aan monteur, machineoperator, inpakmedewerker of houtbewerker, maar ook veel breder: technisch inkoper, projectleider of sales engineer. Voor dat laatste heb je vaak wel een afgeronde opleiding nodig, maar als je nu vast wat werkervaring opdoet in de technische branche, heb je over een paar jaar zeker een stapje voor op de rest!

#3 Een baan in de klantenservice

Ben je sociaal en vind je het leuk om mensen te helpen en te adviseren over een bepaald product of dienst? Dan is een baan in de klantenservice wellicht iets voor jou! Je zit lekker de hele dag op kantoor en bent continu in contact met mensen. Sommigen hebben een klacht die jij moet oplossen, anderen bellen voor advies. Dit is vaak niet alleen via de telefoon, maar ook via de mail of de chat. Je moet als klantenservice medewerker wel snel kunnen schakelen tussen verschillende vraagstukken én je hebt altijd een oplossing paraat om ze tevreden te houden. Voor een baan in de klantenservice heb je vaak geen opleiding nodig, dus met een vlotte babbel moet jij een heel eind kunnen komen!

#2 Een baan in de logistiek

Ook een baan in de logistieke branche is een zeer goede manier om werkervaring op te doen. In de logistieke branche kan je namelijk veel kanten op. Je kan aan de slag als orderpicker , expeditiemedewerker of inpakmedewerker. Als je wilt kan je jezelf hogerop werken tot logistiek teamleider of planner. Ook kan je vaak certificaten halen binnen een bedrijf, bijvoorbeeld een heftruckcertificaat. Omdat de laatste jaren veel online wordt besteld, zijn er in de logistieke sector genoeg banen beschikbaar. Ook in deze branche is ervaring of een opleiding vaak niet noodzakelijk, maar enthousiasme en motivatie wel!

#1 Één of meerdere banen via een uitzendbureau

Ben je gestopt met je studie, omdat je twijfelde of het wel écht iets was voor jou? Dan vind je het nu waarschijnlijk ook lastig om een baan te zoeken die écht bij jou past. In dat geval is het zinvol om jezelf aan te melden bij een uitzendbureau. Daar kan je in gesprek met een recruiter over je kwaliteiten, je wensen, dingen die je niet leuk vindt om te doen, waar je gelukkig van wordt, etc. Een recruiter heeft vaak snel door in wat voor bedrijf jij goed zou kunnen passen en kan jou op basis van het gesprek een paar interessante banen voorleggen. Daarnaast is het ook mogelijk om via een uitzendbureau meerdere banen uit te proberen. Zo kan jij er in de praktijk achter komen wat je écht leuk vindt om te doen. Super leerzaam!

Heb je hulp nodig met het vinden van een baan? Misschien heb je al een idee wat je graag zou willen doen, misschien nog helemaal niet. Onze recruiters staan voor je klaar om samen te kijken naar passende banen bij jou in de buurt. Zo hoef jij als je gestopt bent met je opleiding in ieder geval niet alleen thuis te zitten! Klik hier om je in te schrijven.

Share deze pagina: