De vijf best betaalde startersfuncties bij JAM

Lees nu wat de vijf best betaalde banen zijn als je via JAM gaat werken.

Best betaalde functies bij JAM
🕔 4 min leestijd

Yes! Na jarenlang zwoegen is het je gelukt, je bent afgestudeerd. Nu op zoek naar een baan. Uiteraard start je zoektocht bij juniorfuncties. En na een paar uurtjes ronddwalen op Indeed en natuurlijk op onze website, krijg je een beetje in de gaten wat het gemiddelde startsalaris is voor de functie waar jij naar op zoek bent. Maar stiekem begin je ook een beetje nieuwsgierig te worden wat je zou gaan verdienen als je totaal iets anders zou kiezen. Daarom hebben wij de vijf best betaalde startersfuncties die wij momenteel online hebben staan, voor jou op een rijtje gezet.

Even tussendoor: natuurlijk is het allerbelangrijkste dat je iets doet wat je ontzettend gaaf vindt en is het salaris hierbij niet prioriteit nummer één. Maar eerlijk is eerlijk, je bent wel gewoon nieuwsgierig toch ;)

Nummer 5: Junior werkvoorbereider
€2.200 - €2.700

Wat ga je doen: Als junior werkvoorbereider ben je het eerste aanspreekpunt voor klanten m.b.t. offertes en opdrachten. Je bent een echte spin in het web om de verschillende informatiestromen soepel te laten verlopen. Tijdens jouw werkweek ben je vooral bezig met het calculeren en aanbieden van eenvoudige tot complexe producten. Inkoopopdrachten zet je om naar productieorders. Zelf koop je ook materiaal in en besteed je werk uit indien nodig. Ten slotte plan je de verschillende bewerkingsstappen in en leg je alles vast in een ERP systeem.

Benodigde opleiding: Een technische MBO of HBO opleiding

Nummer 4: Junior operator – ploegendienst
€2.300 - €2.800

Wat ga je doen: Jij wordt als operator de 'eigenaar' van een bepaalde machine. Je leert 'm van binnen en buiten kennen. Zo weet je precies wat je moet doen als de machine een keer net iets minder werkt dan de dag ervoor. Een kleine ingreep, elektrotechnisch of mechanisch; jij weet wat er nodig is. Naast het dagelijks bedienen van de machine, voer je ook controles uit om te checken of alles nog loopt zoals het moet lopen. Je werkt in ploegendienst, wat betekent dat je werktijden niet altijd hetzelfde zijn, maar bijvoorbeeld de ene week een ochtenddienst en de week erna een avonddienst.

Benodigde opleiding: MBO opleiding én technisch inzicht 

Nummer 3: Junior aftersales medewerker (vreemde taal)
€2.400 - €2.900

Wat ga je doen: Als allround aftersales medewerker behandel je onder andere klachten van klanten, je geeft adviezen waar nodig en jij zorgt dat de klanten klant blijven en tevreden zijn over hun aankoop. Je bouwt hierdoor een duurzame relatie op met de klant. Om deze duurzame relatie te realiseren heb je ook veel in contact met collega's van kwaliteit, technisch medewerkers en collega's van sales. Ook neem je retourzendingen aan je en zorgt voor de administratieve afhandeling. Omdat het in dit geval een internationale organisatie betreft, moet je naast Nederlands en Engels ook nog een andere vreemde taal vloeiend kunnen spreken en schrijven, zoals Frans of Duits.

Benodigde opleiding: Een commerciële MBO of HBO opleiding én een vreemde taal onder de knie hebben

Nummer 2: Junior assistent accountant
€2.400 - €3.000

Wat ga je doen: De werkzaamheden van jou als Junior Assistent Accountant bestaan onder andere uit meewerken aan wettelijke en niet-wettelijke controleopdrachten, mede-uitvoeren van beoordelingsopdrachten, het samenstellen van jaarrekeningen en managementrapportages, cliënten assisteren in het verbeteren en inrichten van hun financiële administratie en het optimaliseren van automatiseringsprocessen. Dit doe je allemaal onder begeleiding van een senior. Onderdeel van de baan is ook om het contact te onderhouden met cliënten en overige administratieve werkzaamheden te verrichten.

Benodigde opleiding: Een financiële HBO of WO opleiding én je wilt verder leren tot RA

Nummer 1: Junior mechanisch monteur
€2.500 - €3.300

Wat ga je doen: Als mechanisch monteur ben je niet alleen verantwoordelijk voor het uitvoeren van reparaties en het reviseren van machines, maar houd je je ook bezig met het voorraadbeheer. Een mooie technische uitdaging, omdat meerdere technische vakgebieden hier samen komen. Je werkt namelijk aan veel verschillende soorten machines. Naast je werkzaamheden in de werkplaats, ga je ook langs bij klanten. Hier zorg je ervoor dat de machines werken én geef je training aan het personeel over de geleverde machines.

Benodigde opleiding: MBO diploma in de richting van werktuigbouwkunde of mechatronica

 

Share deze pagina: