Janneke en haar kracht van persoonlijke aandacht in het digitale tijdperk

Benieuwd naar de gezichten achter JAM? In deze reeks zult u ze beter leren kennen! In deze blog gaat de aandacht naar Janneke Panjoel, intercedent regio de Kempen.

persoonlijke aandacht
🕔 5 min leestijd

In een tijd waarin internet en social media een steeds grotere rol innemen in ons alledaagse leven, is het belangrijk om de kracht van persoonlijke aandacht niet te onderschatten. Dit is iets wat mijn collega, Janneke, niet snel zal gebeuren. Voor haar is persoonlijke aandacht en interesse misschien wel de grootste sleutel tot succes.
 
De rol van Janneke in ‘Team de Kempen’
In 2016 is Janneke begonnen met een stage bij JAM. Een mooie mogelijkheid om de kennis die ze tijdens haar deeltijd HRM-opleiding opdoet direct toe te kunnen passen in de praktijk. Ondertussen heeft ze haar stageperiode achter zich gelaten en is ze onderdeel van het team van vaste medewerkers van JAM. In haar rol als Intercedent focust ze op regio de Kempen. Ze houdt zich onder andere bezig met het voeren van kennismakingsgesprekken met nieuwe uitzendkrachten, het onderhouden van contacten met bedrijven die uitzendkrachten van JAM inzetten, het zoeken naar de juiste match tussen de uitzendkracht en een aansluitende functie bij een van onze inleners, en het maken van personeelsplanningen.
 
Persoonlijke aandacht voor de uitzendkracht
Janneke hecht enorm veel waarde aan het hanteren van een persoonlijke aanpak. Door drukte en het toenemend gemak van het sturen van een appje of mail is het tegenwoordig steeds gemakkelijker om face-to-face gesprekken uit de weg te gaan. Maar wat zijn de gevolgen hiervan? Is het wel mogelijk om iemand te beoordelen aan de hand van een stukje tekst op een scherm? Zegt een open gesprek, waarbij je de tijd neemt om echt naar elkaar te luisteren, niet veel meer? Als het aan Janneke ligt is het antwoord op die laatste vraag een volmondige ‘ja’.
 
Wanneer je Janneke vraagt om zichzelf te beschrijven, zal ze je vertellen dat ze een gevoelstype is. Iemand die andere mensen graag vooruithelpt en bereid is om hier veel tijd en moeite in te steken. Door deze karaktereigenschap onderscheidt Janneke zich in haar werk. Tijdens kennismakingsgesprekken met nieuwe uitzendkrachten, die zich hebben aangemeld om via JAM aan het werk te gaan neemt Janneke rustig de tijd om deze uitzendkrachten beter te leren kennen. Door goed te luisteren en ervoor te zorgen dat zij zich op hun gemak voelen, lukt het haar om steeds dat beetje extra inzicht in de persoonlijkheid van de uitzendkrachten te krijgen. Hoe duidelijker het beeld van de persoon die tegenover je zit, des te beter je in staat bent om een geschikte functie te vinden. En het vinden van de perfecte match is natuurlijk voor beide partijen het uiteindelijke doel.
 
Vertrouwen en betrokkenheid
Een stukje betrokkenheid en inlevingsvermogen is iets wat Janneke van nature in zich heeft. Deze betrokkenheid stopt niet na het vinden van een geschikte functie, maar blijft intact gedurende het hele traject van bijbaan tot startersfunctie. “Uitzendkrachten die me in vertrouwen nemen met persoonlijke informatie over hun privésituatie, omdat ze het gevoel hebben dat ze alles bij me kwijt kunnen, dat geeft me echt een goed gevoel”, aldus Janneke. Ze vindt het belangrijk dat uitzendkrachten haar laten weten als ze ergens tegenaan lopen. “Alleen wanneer ze je op deze momenten in vertrouwen nemen, ben je in staat om ze te helpen. Als je niet weet dat er iets speelt, kun je er ook niets aan doen”. Het creëren van vertrouwen, ervoor zorgen dat uitzendkrachten zich op hun gemak voelen bij je en zichzelf laten zien, is niet mogelijk aan de hand van een whatsapp-berichtje. Persoonlijke aandacht, een face-to-face gesprek waarbij je tijd neemt om even echt naar iemand te luisteren, dat is de aanpak die Janneke hanteert. Dit is haar kracht, die uiteindelijk bijdraagt aan het creëren van die perfecte match!

- Tessy van Asperdt, HR-Professional.

Benieuwd naar wat Janneke voor jou kan betekenen?
Ben je op zoek naar een leuke (bij)baan in de sector van jouw keuze, maak dan hier een gratis account aan! Eén van onze regiomanagers zal dan zo snel mogelijk contact met je opnemen. 

Ik ben op zoek naar een leuke (bij)baan

Share deze pagina: