12 redenen waarom jij wilt werken via een uitzendbureau

Werken via een uitzendbureau staat niet altijd in een positief daglicht. Lees hoe deze vooroordelen worden ontkracht en waarom werken via JAM juist veel voordelen heeft!

waarom werken uitzendbureau
🕔 5 min leestijd

Werken via een uitzendbureau staat niet altijd in een positief daglicht. Lees hoe deze vooroordelen worden ontkracht en waarom werken via JAM juist veel voordelen heeft!

1.     Ervaring opdoen bij verschillende bedrijven in verschillende branches

Weet jij nog niet precies wat je leuk vindt? Of heb je al wel een idee, maar weet je nog niet of je in een groot of klein bedrijf wil werken, nationaal of internationaal, enz.? Via JAM kan je werkervaring opdoen bij verschillende bedrijven in jouw buurt. Door bij verschillende werkgevers aan de slag te gaan kom jij erachter waar je interesses liggen en welke branche jou het meest aanspreekt. Je kunt heel veel verschillende functies uitproberen. Al die verschillende ervaringen kunnen jou helpen bij bijvoorbeeld het maken van een goede studiekeuze.

2.     Online solliciteren

Tegenwoordig kun je alles online bestellen, maar om een leuke bijbaan of vakantiebaan te regelen moet je alsnog de deur uit. Niet echt van deze tijd hé? Daar hebben wij de oplossing voor! Heel de procedure, van aanmelding tot sollicitatie tot uitbetaling, vindt namelijk online plaats. Dat betekent dat je alles vanaf je smartphone of computer kunt regelen. We hebben slechts één uitzondering. Wij vragen altijd aan iedereen om even langs te komen bij ons op kantoor. Tijdens het kennismakingsgesprek willen wij jou beter leren kennen. Wie jij bent, wat jouw kwaliteiten zijn, waar je interesses liggen en waar je precies naar op zoek bent in een baan.

3.     Wij regelen alles voor jou

Tijdens het kennismakingsgesprek kijken we samen waar je precies naar op zoek bent. Op basis van dit profiel gaan wij op zoek naar de baan die perfect bij jou past. Jij kan dus lekker achterover leunen en wij doen het werk! Je hoort altijd zo snel mogelijk van ons als we iets voor je gevonden hebben. Ook bedrijven kunnen jou een uitnodiging sturen om te komen werken. Het enige wat jij hoeft te doen is met één druk op de knop de baantjes te accepteren die jou leuk lijken.

4.     Alles bij de hand

JAM heeft een app ontwikkeld waarin al jouw gegevens overzichtelijk bij elkaar staan. Je kunt hier jouw beschikbaarheid doorgeven, je werkschema terug vinden, uitnodigingen van bedrijven ontvangen en je kunt zien wat je tot nu toe verdiend hebt. Download de app op je smartphone, zodat je hem altijd en overal bij de hand hebt. Je kunt ook altijd op een laptop of computer inloggen op jouw account.

5.     Bepaal je eigen rooster

Ben je op zoek naar een bijbaan naast je studie of vakantiewerk? Dan kun jij via de app jouw beschikbaarheid doorgeven, waardoor jij dus bepaalt op welke dagen je wel en niet wilt werken. Op zoek naar een vaste bijbaan, parttime of fulltime baan? Dan kun je tijdens het kennismakingsgesprek jouw voorkeurdagen doorgeven. Dan kunnen wij hier rekening mee houden tijdens de zoektocht naar jouw volgende baan. Wil je bijvoorbeeld voor 3 maanden werken omdat je een periode tussen jouw studies wil opvangen met werken? Dat kan! Of ben je 3 dagen per week beschikbaar en houdt je van afwisseling? Dat kan; doormiddel van ons grote netwerk kunnen wij jou ook bij verschillende opdrachtgevers tegelijk plaatsen.

6.     Goed salaris

Veel jongeren denken dat werken via een uitzendbureau minder verdient dan wanneer zij direct bij een bedrijf aan de slag gaan. Dat is niet waar! Bij JAM verdien je niet minder dan iemand anders die bij hetzelfde bedrijf werkt in dezelfde functie. Bedrijven zijn namelijk verplicht om elke werknemer met dezelfde leeftijd en dezelfde functie, ook hetzelfde uurloon uit te keren. Er bestaat namelijk een wet over ‘de Inlenersbeloning’ die ervoor zorgt dat je hetzelfde loon krijgt én ook dezelfde toeslagen en vergoedingen. Omdat de banen daarnaast anders zijn dan de standaard horeca- of supermarktbaantjes, ligt het loon ook vaak zelfs wat hoger.

7.     Werken bij bedrijven waar je anders niet tot moeilijk binnen kan komen

Het vinden van een baan in de supermarkt of in de horeca is niet zo moeilijk. Waarschijnlijk zullen veel van jouw vrienden hier ook werken. Maar wat doe je als jou dat niet leuk lijkt? Misschien ben jij wel meer geïnteresseerd in autotechniek, productiewerk of wil je graag op kantoor werken. Voor jongeren is het vaak moeilijk om bij deze bedrijven binnen te komen. Wij zijn juist gespecialiseerd in dit soort baantjes en met ons grote netwerk kunnen wij jou voorstellen aan interessante bedrijven bij jou in de buurt.

8.     Werken via JAM kost jou geen geld!

Sommige jongeren denken dat werken via JAM geld kost, maar dit is absoluut niet waar! Inschrijven is gratis en ook als je aan de slag gaat kost dit jou geen geld. Je wordt gewoon betaald voor jouw verrichte werkzaamheden, net zoals bij elke andere baan.

9.     Je leert veel nieuwe mensen kennen

Doordat je bij een hoop nieuwe bedrijven binnen kunt kijken en aan de slag kunt gaan, leer je natuurlijk ook veel nieuwe mensen kennen! Dat is niet alleen gezellig voor nu, maar ook handig voor later. Misschien is het voor jou nog ver weg, maar wellicht helpt één van deze mensen jou straks wel bij het vinden van een interessante stage of leuke startersfunctie. Sterker nog, het zouden zomaar je toekomstige collega’s kunnen zijn.

10.   Werken via JAM is persoonlijk

Via JAM heb jij je eigen contactpersoon. Heb jij een vraag over je baantje, een vacature, je uitbetaling of wat dan ook? Hij of zij is altijd bereid je te helpen, zelfs via Whatsapp. Je contactpersoon weet wie jij bent en wat je leuk vind dus zal je ook altijd helpen om een leuke baan te vinden. Wanneer je bij ons op kennismakingsgesprek komt helpen wij jou namelijk bij het vinden van een baan die echt bij jou past. Wij hebben vaak ook leuke functies waar je zelf misschien nog niet eens aan gedacht had maar die wel heel leuk zijn!

11.   Hulp bij je CV en solliciteren

Vanuit JAM willen we jou ook graag helpen bij het maken van een CV en/of sollicitatiebrief. Daarnaast geven we je graag tips over het voeren van sollicitatiegesprekken. Je komt altijd eerst op gesprek bij ons op kantoor. Tijdens dit gesprek gaan we vooral kijken naar jou interesses en mogelijkheden. Niets om bang voor te zijn dus. Wanneer er een interessante vacature bij jou past kunnen wij je helpen voor het échte sollicitatiegesprek bij de opdrachtgever. Wij worden er namelijk ook gelukkig van als een samenwerking goed verloop, dus we zullen je altijd proberen zo goed mogelijk te helpen.

12.   Snel aan de slag

Ook als je snel aan de slag wilt en gewoon lekker geld wilt verdienen, ben je bij een modern uitzendbureau zoals JAM aan het goede adres. Wij hebben altijd een aantal banen open staan waar je zo kunt beginnen. Voor enkele dagen, weken of zelfs fulltime! Dus schrijf je snel in en wellicht kun jij morgen al aan de slag!

Overtuigd? Maak dan hier gratis een account aan!

Share deze pagina: