Werving en selectie

Bent u op zoek naar nieuw, fris en jong talent binnen uw bedrijf? Dan bent u bij JAM aan het juiste adres! Lees snel verder om meer te weten te komen over onze werving en selectie.

Wat is het verschil tussen werving en selectie en uitzenden?

Bij JAM zijn er twee verschillende mogelijkheden om personeel te regelen, namelijk op uitzendbasis en op werving en selectiebasis.

Werving en selectie betekent dat wij voor onze opdrachtgevers op zoek gaan naar vast personeel. Wij nemen hierbij de gehele wervingsprocedure op ons en stellen jou de kandidaten voor, die het beste voldoen aan de gestelde eisen. Dat scheelt jou een hoop werk! De kandidaten komen direct bij jouw bedrijf onder contract, wat betekent dat jij de officiële werkgever bent. Bij werving en selectie wordt vaak eenmalig een bepaalde vergoeding in rekening gebracht.

Uitzenden kan het beste gezien worden als het ter beschikking stellen van onze kandidaten. Dit is vaak op flexibele basis en tegen een vooraf afgesproken tarief per gewerkt uur. JAM blijft in dit geval de juridische werkgever. Er wordt vaak voor een uitzendovereenkomst gekozen, als men niet zeker is van de duur van de werkzaamheden of bewust een flexibele laag in de organisatie wil hebben.

Hoe werkt het werving- en selectieproces via JAM?

1.   We komen graag eens langs om meer gerichte informatie te geven, de vacature en je wensen te bespreken, en de sfeer binnen het bedrijf te proeven.

2.   Vervolgens gaan onze recruiters aan de slag met het vinden van geschikte kandidaten. Denk hierbij aan het plaatsen van de vacature op onze website, het plaatsen van de vacature op websites van derden, promotiecampagnes, social media, actieve werving, etc.

3.   Kandidaten die voldoen aan het gestelde profiel worden in de eerste stap uitgenodigd bij ons op kantoor. Dit doen wij om de kwaliteit van de kandidaten te waarborgen.

4.   Wanneer wij één of meerdere geschikte kandidaten hebben gesproken, stellen wij deze graag aan je voor. Jij bepaalt vervolgens zelf met wie je een sollicitatiegesprek in wilt plannen.

5.   Goede match? Dan wordt er eenmalig een tarief in rekening gebracht. De kandidaat komt ten slotte direct bij jou onder contract. Case closed!

Wat zijn de voordelen van werving en selectie?

✓  Minder tijd kwijt aan het werven en selecteren van kandidaten

✓  Een externe partij die fulltime bezig is met het zoeken van geschikte kandidaten

✓  De kandidaat komt direct bij jou onder contract

✓  Werving & selectie is kostentechnisch gezien goedkoper dan uitzenden

✓  Direct een betere binding tussen de kandidaat en het bedrijf

Waarom zou je liever voor uitzenden kiezen?

✓  Ideaal om korte, drukke periodes op te vullen

✓  Je zit nergens aan vast

✓  Minder risico: je betaalt alleen voor de gewerkte uren

✓  Je kunt de betreffende kandidaat na 1800 gewerkte uren kosteloos overnemen

Wat kost werving en selectie via JAM?

Dat verschilt per opdracht en kandidaat. Meestal worden de kosten van de werving & selectie gebaseerd op onder andere de branche, ervaring, opleidingsniveau en andere factoren. Meer weten over onze fee? Maak een afspraak met ons!

Afspraak maken