Arbochecklists

Arbochecklist vind je hier voor alle sectoren waarvoor JAM vacatures aanbiedt. Lees welke arbeidsrisico's op jouw branche van toepassing zijn. Ga goed voorbereid aan de slag! ✓Checklist

Arbochecklists

Met welke arbeidsrisico’s krijgt een JAM'er te maken op het werk en hoe moet hij/zij daarmee omgaan? Dat moet duidelijk zijn voordat de hij/zij aan de slag gaat. Zo moet de uitzendkracht geïnformeerd worden over mogelijk aanwezige gezondheids- of veiligheidsrisico's. De opdrachtgever is ertoe verplicht om deze informatie aan te leveren. Om dit zo makkelijk mogelijk te maken, heeft Doorzaam (voorheen de Stichting Arbo Flexbranche (STAF)) hiervoor een reeks handige arbochecklists gemaakt (zie onderaan). Uiteraard is de uitzendkracht aan de andere kant ook verplicht om de maatregelen die worden genomen om veilig en gezond te kunnen werken ook toe te passen.

Welke Arbochecklist moet ik invullen? 

De korte, algemene checklist is handig om altijd in te vullen. Hierin worden diverse vragen gesteld zoals: Wie houdt bij uw organisatie toezicht op veilig en gezond werken? Wie wijst de uitzendkracht (JAM'er) op veiligheidsinstructies en bij wie kan de uitzendkracht terecht met vragen? Dit dient te worden aangevuld met een werkinhoudelijke of sectorspecifieke checklist. Deze gaan in op het voorkomen van risico’s in een specifieke sector of bij bepaalde werkzaamheden.

Hoe kan ik een Arbochecklist downloaden? 
Voor de meest actuele versies van de arbochecklists en om ze te downloaden, klik je op de onderstaande link.
Vervolgens klik je op 'Nederlands' en daar vind je alle Arbochecklists per sector.

Arbochecklists downloaden