1,5 meter economie: online teambuilding

Onze collega’s bij JAM vormen een hecht team samen en het is ontzettend belangrijk om deze sfeer en band te behouden in tijden van fysieke afstand. Hoe doen wij dat?


Competities
Het is onze missie om zoveel mogelijk jongeren, studenten en starters te helpen aan een succesvolle start op de arbeidsmarkt. Ook onze KPI’s zijn hierop ingericht en zijn een overzichtelijke graadmeter hoe we ervoor staan. Om dit te stimuleren en om een beetje strijd in de groep te gooien, bedenken we elk kwartaal leuke competities. Uiteraard inclusief leuke prijzen, zoals een trofee of een lekker bierpakket.

Goed nieuws
De coronacrisis brengt helaas een hoop onzekerheid met zich mee, privé en op het werk. Er wordt een groot beroep gedaan op ieders aanpassingsvermogen en dat zorgt af en toe voor de nodige stress. Om positief te kunnen blijven deelt elk team iedere week zijn ‘goed nieuws’. Dat kan zijn het regelen van een perfect passende baan voor één van onze jongeren / starters bij aangesloten bedrijven, het vinden van de juiste kandidaat voor een openstaande opdracht of vacature of het overtuigen van een nieuwe klant via een nieuwe benaderingswijze. Uiteraard
kunnen grappige dingen, zoals het ontdekken van een nieuwe talent, hier ook aan toegevoegd worden!

Hetzelfde doel
De basis van teambuilding is natuurlijk nog altijd dat je samen naar hetzelfde doel toe werkt. Bij JAM werken we al een lange tijd met halfjaardoelen. Ook nu zetten we deze traditie voort en we merken dat het juist nu bijdraagt aan een extra stukje teambuilding. Halen we dat doel? Dan staat er een leuke verrassing op ons te wachten. Helaas dit jaar geen leuke tripjes naar het buitenland, maar waarschijnlijk een back-on-track party op gepaste afstand!

Digitale VrijMiBo's
VrijMiBo’s zijn ons ding. Naast de Grootste VrijMiBo van de Kempen (grootschalig evenement in november 2019), sluiten wij zelf ook standaard iedere week af met een gezamenlijk drankje en pakken we één keer per maand flink uit met lekkere hapjes, speciaalbiertjes en spelletjes. Dat gaat nu helaas niet. Tenminste niet op de manier zoals we gewend zijn. Maar ook daar hebben we natuurlijk wat op gevonden.

Naast de optie dat iedereen met een eigen biertje voor het beeldscherm plaatsneemt, organiseren we nu één keer per maand een leuke online game om de sfeer en positiviteit in het team te behouden. Zo organiseren we deze maand een VrijMiBingo. Andere spellen die wellicht de volgende maanden aan de beurt komen zijn pubquizen, ‘Wie ben ik’ of ‘Raad de babyfoto’.