6 redenen waarom bedrijven zakendoen met een uitzendbureau

Waarom samenwerken met een uitzendbureau?

Geen tijd om zelf de juiste kandidaten te zoeken

De zoektocht naar de perfecte kandidaat kost tijd. Heel veel tijd. Er komt namelijk een hoop kijken bij het wervingsproces. Denk aan het schrijven van een vacature, deze blijven optimaliseren op basis van nieuwe inzichten en resultaten, het onder de aandacht brengen van de vacature op diverse websites en social media, het lezen van alle sollicitaties, het maken van selecties, het voeren van gesprekken, tweede gesprekken, derde gesprekken… En dan spreken we nog niet over zelf actief op zoek gaan naar passende kandidaten als ze niet uit zichzelf solliciteren. De voornaamste reden waarom organisaties zakendoen met uitzendbureaus is om tijd te besparen, zodat jij je kan richten op wat écht belangrijk is.

Geen kennis van wet- en regelgeving

Niet iedere organisatie heeft een ervaren HR-medewerker in dienst die kennis heeft van alle wetten en regels die verbonden zijn aan het in dienst nemen van een nieuwe collega. Waar moet je op letten tijdens het opstellen van een contract, wat mag wel, wat mag niet, wat zijn jullie rechten en wat zijn de rechten van je nieuwe collega? Jaarlijks wordt er van alles gewijzigd en het is belangrijk om dit bij te blijven houden om geen boetes te riskeren. Voor veel bedrijven zonder fulltime HR-adviseur is een samenwerking met een uitzendbureau daarom de ideale oplossing: alles klopt 100% en je bent er zelf geen tijd aan kwijt.

Geen rompslomp zoals salarisadministratie

Salarisadministratie is een vak apart. Het kost tijd en eist geduld om alles op de juiste manier te verwerken. Loonheffingen, een 13e maand, vakantiegeld, loonsverhogingen. Wordt er een wijziging doorgevoerd vanuit de overheid? Dan zul je je daarin moeten verdiepen en dit ook door moeten voeren. En dat alles iedere maand weer. Met het inschakelen van een uitzendbureau ben je daar in ieder geval vanaf: één factuur per maand en alles is geregeld.

Risico verlagend

Het aannemen van een nieuwe collega neemt risico’s met zich mee. Wat als de persoon na 3 maanden toch niet bevalt? Wat als de persoon vaak ziek is? Wat als je na verloop van tijd toch niet genoeg werk blijkt te hebben? Als je samenwerkt met een uitzendbureau zijn alle risico’s voor dat bureau. Denk hierbij aan ziektekosten en transitievergoedingen als je het contract wilt beëindigen. Je betaalt alleen voor de daadwerkelijk gewerkte uren en over de rest hoef je je geen zorgen te maken.

Snel op- en afschalen

Het creëren van een flexibele schil kan voor sommige organisaties erg handig zijn. Zeker als je het in bepaalde periodes drukker hebt dan normaal. Je kan zelf op zoek gaan naar een paar hulpkrachten, maar dit kost erg veel tijd (zie punt 1) en daarna zit je te kijken met zaken als transitievergoedingen etc. Door samen te werken met een uitzendbureau kan je flexibel uitzendkrachten inhuren (bijvoorbeeld drie maanden 5 krachten en daarna afschalen naar 2). Zo ben je zelf niet telkens opnieuw tijd kwijt aan het werven van nieuw personeel, het opstellen van contracten en bijkomende kosten, maar levert het uitzendbureau precies wat jij nodig hebt.

Core business

Ieder bedrijf heeft zijn eigen core business, de kernactiviteit van je onderneming. Misschien verkoop jij producten voor in en rondom huis, regel je de logistiek van diverse webshops of geef je financieel advies. Wat je ook doet, je wilt je zo min mogelijk met nevenactiviteiten bezighouden. Ook uitzendbureaus hebben een core business: jou ontzorgen op het gebied van personeel. En ieder uitzendbureau heeft daarin een eigen specialiteit, zoals een specifieke branche of doelgroep. Bij JAMwerkt zijn we gespecialiseerd in jong talent. Wij helpen Brabantse jongeren, studenten en starters aan een succesvolle start op de arbeidsmarkt. Een jonge doelgroep met nog niet heel veel werkervaring, maar wel een dosis energie en frisse inzichten.

Ben jij op zoek naar jong talent én een transparante samenwerkingspartner? Dan komen we graag met je in contact.

E: info@jamwerkt.nl
T: 0497 – 783 100